Проєкт рішення №2208

Про розгляд заяви КНЯЗЬЄВОЇ Тетяни Сергіївни

та ФІЛІНЮК Валентини Іванівні щодо надання

дозволу на виготовлення проекту землеустрою

щодо відведення земельної ділянки по вул. Козацькій в

м.Славуті з метою встановлення земельного сервітуту

Розглянувши заяву від 03.10.2024 №9833/21-09/2024 КНЯЗЬЄВОЇ Тетяни Сергіївни та ФІЛІНЮК Валентини Іванівні щодо надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею до 30 кв.м з метою встановлення земельного сервітуту для розміщення тимчасової споруди (вхідної групи), що примикає до об’єктів нерухомого майна, які належать їм на праві власності по вул. Козацькій (біля будинку №29) в м. Славуті, враховуючи заяву власниці нежитлового приміщення по вул. Козацькій, 31 ПЕЛИПЕНКО Н.В. вх. № П-21-25/466 від 14.10.2024 щодо порушення її прав та інтересів внаслідок встановлення заявниками тимчасової скляної споруди, яка призводить до обмеження доступу до приміщення та перекриває його природне освітлення, беручи до уваги, що обраний КНЯЗЬЄВОЮ Т.С. та ФІЛІНЮК В.І. спосіб встановлення земельного сервітуту та подальшого користування земельною ділянкою комунальної власності завдає незручності суміжному власнику нежитлового приміщення в даному будинку та іншим співвласникам і обмежує їх право на спільне користування цією земельною ділянкою, з огляду на відсутність діючого паспорту прив'язки тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності у заявників, керуючись ст. ст. 12, 103, 122, 211, 212 Земельного кодексу України, ст. 18, 28, 71 Закону України «Про адміністративну процедуру», п.34 ч.1 ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада ВИРІШИЛА:

1.Відмовити КНЯЗЬЄВІЙ Тетяні Сергіївні та ФІЛІНЮК Валентині Іванівні у наданні дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею до 30 кв.м з метою встановлення земельного сервітуту по вул. Козацькій (біля буд №29) в м. Славуті.

2.КНЯЗЬЄВІЙ Тетяні Сергіївні та ФІЛІНЮК Валентині Іванівні звільнити самовільно зайняту земельну ділянку комунальної власності біля будинку №29 по вул. Козацькій шляхом демонтажу тимчасової скляної споруди для здійснення підприємницької діяльності протягом 10 календарних днів з моменту набрання чинності цього рішення.

3.Дане рішення набирає чинності з дня його оприлюднення на офіційному веб-сайті Славутської міської ради та її виконавчого комітету в підрозділі «Міська рада»/«Рішення міської ради ГОЛОС» та може бути оскаржено до Хмельницького окружного адміністративного суду в порядку адміністративного судочинства відповідно до Кодексу адміністративного судочинства України протягом 6-ти місячного строку з дня коли особа дізналась або повинна була дізнатись про порушення своїх прав, свобод чи інтересів.

4.Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань регулювання земельних відносин, комунального майна та адміністративно - територіального устрою (Віктора ГАРБАРУКА), а організацію виконання – на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Людмилу КАЛЮЖНЮК.

Міський голова                                                                                                                                                                                                                                                                 Василь СИДОР