ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

Ябковська Світлана Дем`янівна


Доповідачі:


Ябковська Світлана Дем`янівна

Рішення:

Прийнято

Скликання:

VIII

Вид:

В цілому

Номер:

1836

Дата реєстрації:

23.01.2024

Проголосовано:

01.02.2024 10:01:53

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    5
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    1

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 1836

Текст:



ПРОЄКТ РІШЕННЯ №1836



         Про хід і результати виконання



         Програми соціальної підтримки учасників



АТО/ООС, Захисників та Захисниць



України та членів їх сімей на



2022-2024 роки, затвердженої рішенням



Славутської міської ради від 21.10.2022 року



№ 5-21/2022 (зі змінами) за 2023 рік



Розглянувши службову записку від 23.01.2024 р. та заслухавши інформацію начальника управління соціального захисту населення виконавчого комітету Славутської міської ради Світлани ЯБКОВСЬКОЇ про хід і результати виконання Програми соціальної підтримки учасників АТО/ООС, Захисників та Захисниць України та членів їх сімей на 2022-2024 роки, затвердженої рішенням Славутської міської ради від 21.10.2022 року № 5-21/2022, зі змінами, внесеними відповідно до рішення Славутської міської ради від 24.03.2023р №33-24/2023, за 2023 рік, керуючись ст. 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Славутська міська рада ВИРІШИЛА:




  1. Інформацію начальника Управління соціального захисту населення Виконавчого комітету Славутської міської ради Світлани ЯБКОВСЬКОЇ про хід результати виконання Програми соціальної підтримки учасників АТО/ООС, Захисників та Захисниць України та членів їх сімей на 2022-2024 роки, затвердженої рішенням Славутської міської ради від 21.10.2022 року № 5-21/2022 (зі змінами) за 2023 рік, взяти до відома (додається).

    Міський голова Василь СИДОР



​​​Додаток до рішення

Славутської міської ради



від року

Інформація

про хід і результати виконання Програми соціальної підтримки учасників АТО/ООС, Захисників та Захисниць України та членів їх сімей на 2022-2024 роки

за 2023 рік


Програма соціальної підтримки учасників АТО/ООС, Захисників та Захисниць України та членів їх сімей на 2022-2024 роки (далі по тексту - Програма) сприяє реалізації законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», постанов і розпоряджень Кабінету Міністрів України щодо соціального захисту учасників бойових дій, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність Україниі і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення, у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення, перебуваючи безпосередньо в районах та у період здійснення зазначених заходів, у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України (далі- учасники АТО/ООС, Захисники і Захисниці України) та членів їх сімей.

На виконання Програми у Славутській міській територіальній громаді у 2023 році реалізовані заходи щодо надання соціальних послуг, адресної матеріальної підтримки мешканців Славутської міської територіальної громади – учасникам бойових дій, батькам учасників АТО/ООС, Захисників і Захисниць України, які отримали відповідний статус членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни чи Захисників і Захисниць України, а також забезпечено надання гарантованих державою пільг та соціальних допомог.

Результативні показники, що характеризують виконання Програми:


  1. Надано матеріальну допомогу батькам, одному із подружжя учасників Захисників і Захисниць України, які отримали відповідний статус членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни чи Захисників та Захисниць України, для часткового відшкодування пільг за житлово-комунальні послуги на загальну суму 246,0 тис. грн для 42 сімей у розмірі 6 тис. грн на сім’ю, при запланованому обсязі 450,0 тис. грн.

  2. Надано матеріальну допомогу батькам, членам сімей учасників АТО/ООС, Захисників і Захисниць України, які отримали відповідний статус членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни чи Захисників та Захисниць України на загальну суму 222,5 тис. грн при запланованому обсязі 240,0 тис. грн:

    - з нагоди Дня матері - для 35 осіб на загальну суму 172,5 тис. грн у розмірі 5 тис. грн на сім’ю;

    - до новорічних свят для 10 дітей на загальну суму 50 тис. грн у розмірі 5 тис. грн на дитину.

  3. Надано одноразову матеріальну допомоги на лікування та реабілітацію 7 учасникам бойових дій - Захисникам України на загальну суму 77,0 тис. грн.

  4. Комунальним підприємством «Славута-Сервіс» забезпечено догляд за могилами загиблих (померлих) учасників бойових дій, у тому числі заміну прапорів на загальну суму 14,8 тис. грн.

  5. Забезпечення учасників АТО/ООС, Захисників і Захисниць України та членів їх сімей санаторно-курортним лікуванням, психологічною реабілітації відповідно до вимог чинного законодавства не здійснювалося у зв’язку з відсутністю державних видатків, окрім професійної адаптації учасників бойових дій - 8 осіб отримали нові спеціальності в Славутському «УДП «УКРІНТЕРАВТОСЕРВІС», розмір відшкодувань яких склав 79,7 тис грн. Також за рахунок державної субвенції забезпечено житлом 2-х осіб з інвалідністю внаслідок війни, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, на загальну суму 4 750,2 тис. грн.



В дитячому закладі ДПУ «МДЦ «Артек» забезпечено оздоровленням 3 дітей загиблих Захисників України. Діти учасників АТО/ООС, Захисників та Захисниць України забезпечені безоплатним харчуванням у загальноосвітніх навчальних закладах та закладах дошкільної освіти.



Управлінням соціального захисту населення ведеться облік членів сімей учасників АТО/ООС, Захисників України, яким видані відповідні посвідчення членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни чи членів загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України, та облік осіб з інвалідністю внаслідок війни. Станом на 01.01.2024 на обліку перебуває 65 осіб - членів сімей загиблих учасників АТО/ООС та Захисників України, у тому числі 10 дітей, 57 осіб з інвалідністю внаслідок війни цієї категорії. Доступ до єдиної державної автоматизованої системи (ЄДАРП) закритий під час воєнного стану, тому облік учасників бойових дій не ведеться.



Протягом 2023 року Комунальної установою «Славутський територіальний центр соціального обслуговування» надавалися соціальні послуги з обслуговування батьків учасників АТО/ООС та самих Захисників. Так у відділеннях установи послуги отримують 2 родини загиблих учасників АТО/ООС та Захисників України, 1 учасник АТО/ООС, 3 родини - члени сімей Захисників України.



Начальник управління



соціального захисту населення



виконавчого комітету Славутської міської ради                                                                                       Світлана ЯБКОВСЬКА

 



Секретар Славутської міської ради                                                                                                           Світлана ФЕДОРЧУК