ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Василенко Наталія Василівна

Статус:

Прийнятий в цілому

Дата:

25.09.2024

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 2167
Про розгляд звернення ТОВ «ГАЗТРОН» щодо зменшення ставки орендної плати за земельну ділянку, що перебуває у його користуванні відповідно до Договору оренди землі від 22.10.2018

Проєкт рішення №2167

Про розгляд звернення ТОВ «ГАЗТРОН» щодо

зменшення ставки орендної плати за земельну ділянку,

що перебуває у його користуванні відповідно до

Договору оренди землі від 22.10.2018

Розглянувши звернення директора ТОВ «ГАЗТРОН» Світлани ІЄВЛЄВОЇ від 17.09.2024 вх.№2260/04-28 щодо зменшення ставки орендної плати за земельну ділянку комунальної власності з 12% до 3%, що перебуває у його користуванні відповідно до Договору оренди землі від 22.10.2018 на період дії воєнного стану та до початку введення об'єкта нерухомого майна, розташованого на ній, в експлуатацію, враховуючи те, що згідно п.6 ч.ч.2,3 ст.15 Закону України «Про захист економічної конкуренції» заборонено вчинення органами місцевого самоврядування таких антиконкурентних дій, як надання окремим суб’єктам господарювання пільг чи інших переваг, які ставлять їх у привілейоване становище стосовно конкурентів, що призводить або може призвести до недопущення, усунення, обмеження чи спотворення конкуренції, а за нормами п.12.3.7.ч.12.3 ст.12 Податкового Кодексу України, не дозволяється сільським, селищним, міським радам встановлювати індивідуальні пільгові ставки місцевих податків та зборів для окремих юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців і фізичних осіб або звільняти їх від сплати таких податків та зборів, керуючись ст. 12, п. 14.1.73 п. 14.1. ст. 14, ст. 269, 270, 284,288 Податкового кодексу України, абз. 7 ч.2,ч. 3 ст.15 Закону України «Про захист економічної конкуренції», п.28 ч.1 ст. 26, ст.59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада ВИРІШИЛА:

1.Відмовити ТОВ «ГАЗТРОН» у зменшенні з 12% до 3% ставки плати за оренду земельної ділянки комунальної власності, що розташована за адресою: вул. Привокзальна, 2 в м. Славуті (кадастровий номер: 6810600000:03:004:0008) за цільовим призначенням - для розміщення та експлуатації об'єктів трубопровідного транспорту, яка перебуває у його користуванні відповідно до Договору оренди землі №598 від 22.10.2018.

2. Відділу з питань регулювання земельних відносин виконавчого комітету Славутської міської ради (Наталія ВАСИЛЕНКО) повідомити ТОВ «ГАЗТРОН» про прийняте рішення.

3. Це рішення набирає чинності з дня його оприлюднення на офіційному вебсайті Славутської міської ради та її виконавчого комітету за посиланням https://slavuta-mvk.gov.ua/.

4.У разі не погодження із цим рішенням, ТОВ «ГАЗТРОН» має право на його оскарження до Хмельницького окружного адміністративного суду (м. Хмельницький, вул. Козацька, 42) в порядку адміністративного судочинства відповідно до Кодексу адміністративного судочинства України в шестимісячний строк, який, обчислюється з дня виникнення підстав, що дають заявнику право на пред’явлення визначених законом вимог.

5.Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань планування, бюджету, фінансів, соціально-економічного розвитку, інвестицій та регуляторної політики (Руслан БРОНІЧ) та на постійну комісію з питань регулювання земельних відносин, екології, комунального майна, приватизації та адміністративно-територіального устрою (Віктор ГАРБАРУК), а організацію його виконання - на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергія МИКУЛЬСЬКОГО та заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Людмилу КАЛЮЖНЮК.

Міський голова                                                                                                                                                                                   Василь СИДОР

ДОДАТКИ