ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Левунець Євген

Статус:

Прийнятий в цілому

Сесія:

XXXVIII

Скликання:

VIII

Проголосовано:

В цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

31.07.2024

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    18
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    2
  • Відсутні
    7

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 8-38/2024
Про погодження отримання кредиту Славутським управлінням водопровідно-каналізаційного господарства

СЛАВУТСЬКА МІСЬКА РАДА

ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Р І Ш Е Н Н Я

38 сесії міської ради VІІІ скликання

31 липня 2024 р. Славута № 8-38/2024
Про погодження отримання кредиту Славутським управлінням водопровідно-каналізаційного господарства

Розглянувши листи начальника  Славутського управління водопровідно-каналізаційного господарства Євгена ЛЕВУНЦЯ за вх. №570/04-30 від 26.06.2024 та №657/04-30 від 23.07.2024 щодо погодження отримання кредиту для фінансування впровадження заходів зі зменшення споживання електричної енергії, з метою стабільного функціонування комунального підприємства в умовах воєнного стану та зниження витрат на енергоресурси, відповідно до Програми енергоефективності і розвитку сфери виробництва енергоносіїв з відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива Славутської міської територіальної громади на 2021-2025 роки, затвердженої рішенням Славутської міської ради від 03.02.2023 р. № 19-23/2023, керуючись cт.ст. 16, 71, 74 Бюджетного кодексу України, ст. 627 Цивільного кодексу України, ч.1ст.17, ст. 25, ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Державною програмою «Доступні кредити 5%,7%, 9%», яка регулюється Порядком надання фінансової державної підтримки суб’єктам підприємництва, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 січня 2020 р. № 28 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 14 березня 2023 р. № 229), п. 4.7. Статуту Славутського управління водопровідно-каналізаційного господарства у новій редакції, затвердженого рішенням Славутської міської ради від 29.10.2021 р. № 12-11/2021, Славутська міська рада ВИРІШИЛА:

1. Погодити Славутському управлінню водопровідно-каналізаційного господарства отримання кредиту шляхом підписання кредитної угоди з наступними істотними умовами:

  • мета залучення кредиту – для проектів з енергоефективності та застосування сонячної електроенергії для потреб підвищення надійності роботи енергосистеми централізованого водопостачання та централізованого водовідведення в м. Славута;
  • сума кредитування – не більше 10000000,00 (десяти мільйонів) гривень;
  • строк кредитування – 60 (шістдесят) місяців від дати підписання кредитного договору;
  • компенсаційна процентна ставка – 5%, 7% відповідно до умов Державної програми «Доступні кредити 5%, 7%, 9%» ;
  • базова процентна ставка – індекс UIRD (три місяці) (індекс UIRD - це Український індекс ставок за депозитами фізичних осіб (англ. Ukrainian Index of Retail Deposit Rates, скор. UIRD)  — індикативні ставки, що розраховуються компанією Thomson Reuters за методикою, розробленою з Національним Банком України, на основі номінальних ставок ринку депозитів фізичних осіб, які оголошуються провідними учасниками українського ринку банківських депозитів фізичних осіб) але не більше 30% річних;
  • авансовий платіж – не більше 30% від суми наданого кредиту;
  • одноразова комісія – не більш як 0,75 % від суми наданого кредиту;
  • забезпечення зобов’язань по кредиту – передача в заставу обладнання, що придбається за рахунок кредитних коштів та/або інше забезпечення, що відноситься до основних видів забезпечення відповідно до нормативних документів (машина вакуумна (асенізатор) та електрогенераторні установи (генератори дизельні) - 250 кВА 2 шт.)

2. Уповноважити начальника Славутського управління водопровідно-каналізаційного господарства Євгена ЛЕВУНЦЯ вчиняти усі дії та правочини, необхідні для реалізації цього рішення.

3. Начальнику Славутського управління водопровідно-каналізаційного господарства Євгену ЛЕВУНЦЮ вжити заходів щодо належного виконання умов кредитного договору та недопущення порушення кредитних зобов’язань.

4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань житлово-комунального господарства, розвитку підприємництва, екології, будівництва, благоустрою та транспорту (Юрій ГАЛІЙ), а організацію його виконання – на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергія МИКУЛЬСЬКОГО.


 

Міський голова

Василь СИДОР