СЛАВУТСЬКА МІСЬКА РАДА

ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Р І Ш Е Н Н Я

34 сесії міської ради VІІІ скликання

08 березня 2024 р. Славута № 48-34/2024

Про схвалення звернень до представників
законодавчого та виконавчих органів влади
щодо сприяння у врегулюванні спору між
АТ «НАК Нафтогаз України» та КП
«Славутське ЖКО» та недопущенні
банкрутства комунального підприємства

Заслухавши інформацію міського голови Василя СИДОРА щодо кризового стану Комунального підприємства «Славутське житлово-комунальне об’єднання», викликаного стягненням з нього в судовому порядку АТ «НАК «Нафтогаз України» 36 081 519,70 грн. за спожитий в березні, квітні 2021 природний газ за цінами що більш, ніж в 4 рази перевищують договірні зобов’язання, враховуючи Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та постачання гарячої води, укладений 09.02.2021 р. між Кабінетом Міністрів України, НКРЕКП, НАК «Нафтогаз України» і ВАОМС «Асоціація міст України», з метою недопущення визнання банкрутом, створення штучних перепон у функціонуванні і роботі комунального теплопостачального підприємства КП «Славутське ЖКО» та забезпечення дотримання прав населення Славутської міської територіальної громади на отримання послуг теплопостачання в опалювальний період, керуючись ст. 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Славутська міська рада ВИРІШИЛА:

1. Схвалити звернення до Президента України, голови Ради національної безпеки і оборони України Володимира ЗЕЛЕНСЬКОГО щодо сприяння у врегулюванні спору між АТ «НАК Нафтогаз України» і КП «Славутське ЖКО» та недопущенні банкрутства комунального підприємства (Додаток 1).
2. Схвалити звернення до Прем'єр-міністра України Дениса ШМИГАЛЯ щодо сприяння у врегулюванні спору між АТ «НАК Нафтогаз України» і КП «Славутське ЖКО» та недопущенні банкрутства комунального підприємства (Додаток 2).
3. Схвалити звернення до голови Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрію ГЕРУСУ щодо сприяння у врегулюванні спору між АТ «НАК Нафтогаз України» і КП «Славутське ЖКО» та недопущенні банкрутства комунального підприємства (Додаток 3).
4. Схвалити звернення до Народного депутата України Олексія ЖМЕРЕНЕЦЬКОГО щодо сприяння у врегулюванні спору між АТ «НАК Нафтогаз України» і КП «Славутське ЖКО» та недопущенні банкрутства комунального підприємства (Додаток 4) .
5. Схвалити звернення до Народного депутата України Олени КОПАНЧУК щодо сприяння у врегулюванні спору між АТ «НАК Нафтогаз України» і КП «Славутське ЖКО» та недопущенні банкрутства комунального підприємства (Додаток 5).
6. Схвалити звернення до Виконавчого директора ВА ОМС «Асоціації міст України» Олександра СЛОБОЖАНА щодо сприяння у врегулюванні спору між АТ «НАК Нафтогаз України» і КП «Славутське ЖКО» та недопущенні банкрутства комунального підприємства (Додаток 6).
7. Секретарю Славутської міської ради Світлані ФЕДОРЧУК направити вищевказані звернення зазначеним в пунктах 1-6 цього рішення адресатам.
8. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань гуманітарної сфери, регламенту, депутатської діяльності, законності, правопорядку, антикорупційної діяльності (Микола КЛИМКОВЕЦЬКИЙ).

Міський голова

Василь СИДОР