ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:


Сукова Тетяна Вікторівна

Рішення:

Прийнято

Скликання:

VIII

Вид:

В цілому

Номер:

1655

Дата реєстрації:

19.10.2023

Проголосовано:

03.11.2023 10:23:09

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    4
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    1
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    2

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 1655

Текст:



ПРОЄКТ РІШЕННЯ №1655



Про врегулювання питань з організації



відряджень депутатів Славутської



міської ради за кордон в умовах правового



режиму воєнного стану



              З метою розвитку та зміцнення відносин Славутської міської ради з представниками органів місцевого самоврядування та органів державної влади різних країн та регіонів цих країн, а також обміну досвідом та інноваційними ідеями, сприяння залученню нових інвестицій, забезпечення співпраці з іншими країнами у сфері культури, освіти, науки, технологій та інших галузей, організації роботи щодо отримання гуманітарної допомоги, представництва та просування інтересів Славутської міської територіальної громади на міжнародному рівні, керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законами України «Про статус депутатів місцевих рад», «Про засади внутрішньої і зовнішньої політики», постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 1995 року № 57 «Про затвердження Правил перетинання державного кордону громадянами України» Славутська міська рада ВИРІШИЛА:




  1. Врегулювати питання з організації відряджень депутатів Славутської міської ради, які не є посадовими особами міської ради (далі – депутати), у службові відрядження за державний кордон України (за їх згодою) в умовах правового режиму воєнного стану, встановивши наступне:

    1.1. Відрядження депутатів за державний кордон України здійснюється виключно з метою розвитку та зміцнення відносин Славутської міської ради з представниками органів місцевого самоврядування та органів державної влади іноземних країн, іноземними регіонами-партнерами, міжнародними організаціями, благодійними установами, громадами українців за кодоном, в цілях передбачених цим рішенням, на підставі наказу міського голови про відрядження. Мета поїздки повинна відповідати функціям та повноваженням депутата міської ради.

    В наказі міського голови про відрядження зазначаються прізвище, ім’я, по батькові та дата народження депутата, мета виїзду, завдання (за потреби), пункт призначення (держава або держави, населений пункт або пункти, куди відряджається депутат), строк (кількість календарних днів, з урахуванням часу, необхідного для доїзду), дата вибуття у відрядження та дата прибуття з відрядження), а також за потреби інша інформація.

    1.2. Підставою для відрядження є офіційне запрошення сторони, що приймає, направлене на адресу виконавчого комітету Славутської міської ради (в тому числі на офіційну електронну адресу mail@slavuta-mvk.gov.ua) та письмове звернення депутата, яке повинно містити: мету виїзду, завдання (за потреби), пункт призначення (держава або держави, населений пункт або пункти, куди відряджається депутат), строк (кількість календарних днів, з урахуванням часу, необхідного для доїзду), дата вибуття у відрядження та дата прибуття з відрядження), особистий підпис депутата.

    1.3. Порушення депутатом цілей, вимог та умов визначених цим рішенням є підставою для відмови міським головою у видачі наказу про їх відрядження.

    1.4. Депутат може бути направлений у відрядження до іншої країни як самостійно, так і у складі делегацій. Оплата витрат такого відрядження здійснюється за рахунок сторони, що приймає, або за власний рахунок депутата.

    1.5. Під час відрядження депутат має вести себе згідно з моральними та етичними нормами країни, до якої його відряджено, вчасно прибувати на всі заплановані заходи, дотримуватися норм депутатської етики, мети відрядження та мети заходів, не порушувати міжнародні правила та стандарти.

    1.6. Депутат несе персональну відповідальність за порушення законодавства України, зокрема в частині дотримання строків і порядку перетинання державного кордону України, а також за порушення законодавства країни, в якій перебуває у відрядженні.

    1.7. Після завершення строку, на який було відряджено депутата, він протягом трьох робочих днів має повідомити міського голову про своє повернення.

  2. Дія цього рішення поширюється на правовідносини, які виникають у період дії воєнного стану в Україні.

  3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань гуманітарної сфери, регламенту, депутатської діяльності, законності, правопорядку, антикорупційної діяльності (Микола КЛИМКОВЕЦЬКИЙ), а організацію його виконання – на керуючого справами Виконавчого комітету Славутської міської ради Вікторію КРУТУ.



Міський голова                                                               Василь СИДОР