ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXXII

Скликання:

VIII

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    14
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    4
  • Не голосували
    2
  • Відсутні
    7

СЛАВУТСЬКА МІСЬКА РАДА

ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Р І Ш Е Н Н Я

32 сесії міської ради VІІІ скликання

15 грудня 2023 р. Славута № 2-32/2023

Про бюджет Славутської міської
територіальної громади на 2024 рік
(2254500000)
(код бюджету)

Відповідно до статті 77 Бюджетного кодексу України, пункту 23 частини 1 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», рішення виконавчого комітету Славутської міської ради від 11 грудня 2023 року № 360 «Про схвалення проєкту рішення міської ради «Про бюджет Славутської міської територіальної громади на 2024 рік», Славутська міська рада ВИРІШИЛА:

1. Визначити на 2024 рік:
доходи бюджету Славутської міської територіальної громади у сумі 384 007 390,00 гривень, у тому числі доходи загального фонду бюджету Славутської міської територіальної громади – 349 927 090,00 гривень та доходи спеціального фонду бюджету Славутської міської територіальної громади – 34 080 300,00 гривень.
видатки бюджету Славутської міської територіальної громади у сумі384 007 390,00 гривень, у тому числі видатки загального фонду бюджету Славутської міської територіальної громади – 349 927 090,00 гривень та видатки спеціального фонду бюджету Славутської міської територіальної громади – 34 080 300,00 гривень;
оборотний залишок бюджетних коштів бюджету Славутської міської територіальної громади у розмірі 100 000 гривень, що становить 0,029 відсотка видатків загального фонду бюджету Славутської міської територіальної громади, визначених цим пунктом;
резервний фонд бюджету Славутської міської територіальної громади у розмірі 1 500 000,00 гривень, що становить 0,429 відсотка видатків загального фонду бюджету Славутської міської територіальної громади, визначених цим пунктом.
2. Затвердити бюджетні призначення головним розпорядникам коштів бюджету Славутської міської територіальної громади на 2024 рік у розрізі відповідальних виконавців за бюджетними програмами згідно з додатками 3, 4 до цього рішення.
3. Затвердити на 2024 рік міжбюджетні трансферти згідно з додатком 5 до цього рішення.
Дозволити фінансовому управлінню виконавчого комітету Славутської міської ради (Юлія ДОЛІШНА) при зміні в міжсесійний період обсягів міжбюджетних трансфертів, врахованих в бюджеті Славутської міської територіальної громади на 2024 рік, проводити уточнення відповідних планових показників за доходами і за видатками бюджету Славутської міської територіальної громади на 2024 рік за погодженням з постійною комісією міської ради з питань планування, бюджету, фінансів, соціально-економічного розвитку, інвестицій та регуляторної політики.
4. Затвердити на 2024 рік обсяги капітальних вкладень у розрізі інвестиційних проєктів згідно з додатком 6 до цього рішення.
5. Затвердити розподіл витрат бюджету Славутської міської територіальної громади на реалізацію міських програм у сумі 66 965 400 гривень згідно з додатком 7 до цього рішення.
6. Установити, що у загальному фонді бюджету Славутської міської територіальної громади на 2024 рік:
6.1. До доходів загального фонду бюджету Славутської міської територіальної громади належать доходи, визначені статтею 64 Бюджетного кодексу України, та трансферти, визначені Бюджетним кодексом України (крім субвенцій, визначених статтею 691 та частиною 1 статті 71 Бюджетного кодексу України).
6.2. Джерелами формування у частині фінансування є надходження, визначені Бюджетним кодексом України.
7. Установити, що джерелами формування спеціального фонду бюджету Славутської міської територіальної громади на 2024 рік:
7.1. У частині доходів є надходження, визначені статтею 69-1, частиною 1 статті 71 Бюджетного кодексу України та трансферти, визначені Бюджетним кодексом України.
7.2. У частині фінансування є надходження, визначені пунктами 9 та 10 частини 1 статті 71 Бюджетного кодексу України.
8. Установити, що у 2024 році кошти, отримані до спеціального фонду бюджету Славутської міської територіальної громади згідно з відповідними пунктами частини 1 статті 71 Бюджетного кодексу України, спрямовуються на реалізацію заходів, визначених частиною 2 статті 71 Бюджетного кодексу України, кошти отримані відповідно до пункту 2 частини 1 статті 69-1 Бюджетного кодексу України - на заходи, визначені частиною 2 статті 209 Земельного кодексу України, кошти отримані відповідно до пунктів 4, 4-1 частини 1 статті 69-1 Бюджетного кодексу України – на заходи з охорони навколишнього природного середовища, кошти отримані відповідно до пункту 6 частини 1 статті 69-1 Бюджетного кодексу України – на заходи, визначені абзацами 16-22 частини 4 статті 13 Бюджетного кодексу України, кошти отримані відповідно до пункту 13частини 1 статті 69-1 Бюджетного кодексу України – на заходи, визначені частиною 2 статті 71 Бюджетного кодексу України.
9. Визначити на 2024 рік відповідно до статті 55 Бюджетного кодексу України захищеними видатками бюджету Славутської міської територіальної громади видатки загального фонду на:
- оплату праці працівників бюджетних установ;
- нарахування на заробітну плату;
- придбання медикаментів та перев'язувальних матеріалів;
- забезпечення продуктами харчування;
- оплату комунальних послуг та енергоносіїв;
- обслуговування місцевого боргу;
- соціальне забезпечення;
- поточні трансферти місцевим бюджетам;
- оплату енергосервісу.
- заходи, пов’язані з обороноздатністю держави, що здійснюються в умовах воєнного стану.
10. Згідно з абзацом 2 частини 8 статті 16 Бюджетного кодексу України та частиною 2 статті 70 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» надати право фінансовому управлінню виконавчого комітету Славутської міської ради (Юлія ДОЛІШНА) в межах поточного бюджетного періоду здійснювати на конкурсних засадах розміщення тимчасово вільних коштів бюджету Славутської міської територіальної громади на депозитах або шляхом придбання цінних паперів, емітованих Славутською міською радою, з подальшим поверненням таких коштів до кінця поточного бюджетного періоду, а також шляхом придбання державних цінних паперів, відповідно визначати обсяг та терміни їх розміщення, вносити зміни у договори вкладу (корегування суми вкладу, дохідності, строків, тощо) з наступним інформуванням міської ради при затвердженні звіту про виконання бюджету Славутської міської територіальної громади за 2024 рік.
11. Відповідно до статей 43 та 73 Бюджетного кодексу України надати право фінансовому управлінню виконавчого комітету Славутської міської ради (Юлія ДОЛІШНА) отримувати у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, позики на покриття тимчасових касових розривів бюджету Славутської міської територіальної громади, пов’язаних із забезпеченням захищених видатків загального фонду, в межах поточного бюджетного періоду за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку на договірних умовах без нарахування відсотків за користування цими коштами з обов'язковим їх поверненням до кінця поточного бюджетного періоду.
12. Головним розпорядникам коштів бюджету Славутської міської територіальної громади забезпечити виконання норм статті 22, частини 5 статті 28, статей 46, 47, 48, 51 Бюджетного кодексу України, зокрема:
12.1. Затвердити паспорти бюджетних програм протягом 45 днів з дня набрання чинності цим рішенням.
12.2. Здійснювати управління бюджетними коштами у межах встановлених їм бюджетних повноважень, проводити оцінку ефективності бюджетних програм, забезпечуючи ефективне, результативне і цільове використання бюджетних коштів, забезпечити організацію та координацію роботи розпорядників бюджетних коштів нижчого рівня та одержувачів бюджетних коштів у бюджетному процесі.
12.3. Здійснювати контроль за своєчасним поверненням у повному обсязі до бюджету коштів, наданих за операціями з кредитування бюджету, а також кредитів (позик), отриманих Славутською міською територіальною громадою та коштів, наданих під місцеві гарантії;
12.4. Забезпечити доступність інформації про бюджет Славутської міської територіальної громади відповідно до законодавства, а саме:
- здійснити публічне представлення та опублікування інформації про бюджет за бюджетними програмами та показниками, бюджетні призначення щодо яких визначені цим рішенням, відповідно до вимог та за формою, встановленими Міністерством фінансів України, до 15 березня 2024 року;
- оприлюднити паспорти бюджетних програм на 2024 рік (включаючи зміни до паспортів бюджетних програм) у триденний строк з дня затвердження таких документів.
12.5. Забезпечити у повному обсязі проведення розрахунків за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ, інші енергоносії, комунальні послуги та послуги зв'язку, які споживаються бюджетними установами, та укладати договори за кожним видом відповідних послуг у межах бюджетних асигнувань, затверджених у кошторисі.
12.6. Розпорядники бюджетних коштів, в оперативному управлінні або господарському віданні яких знаходяться об’єкти, щодо яких здійснюється закупівля енергосервісу, мають право брати довгострокові зобов’язання за енергосервісом на підставі істотних умов договору енергосервісу, затверджених Славутською міською радою (щодо об’єктів комунальної власності).
12.7. За наявності простроченої кредиторської заборгованості із заробітної плати, а також за спожиті комунальні послуги, електричну та теплову енергію, природний газ та інші енергоносії розпорядники бюджетних коштів у межах бюджетних асигнувань за загальним фондом не беруть бюджетних зобов’язань та не здійснюють платежів за іншими заходами, пов’язаними з функціонуванням бюджетних установ (крім захищених видатків бюджету, визначених статтею 55 Бюджетного кодексу України), до погашення такої заборгованості.
13. Згідно з частинами 7, 8 статті 23 Бюджетного кодексу України у межах загального обсягу бюджетних призначень за бюджетною програмою окремо за загальним та спеціальним фондами бюджету Славутської міської територіальної громади фінансове управління виконавчого комітету Славутської міської ради (Юлія ДОЛІШНА) за обґрунтованим поданням головного розпорядника бюджетних коштів здійснює перерозподіл бюджетних асигнувань, затверджених у розписі бюджету та у кошторисі, в розрізі економічної класифікації видатків бюджету, а також в розрізі класифікації кредитування бюджету - щодо надання кредитів з бюджету.
Дозволити фінансовому управлінню виконавчого комітету Славутської міської ради (Юлія ДОЛІШНА) здійснювати протягом 2024 року перерозподіл у межах загального обсягу бюджетних призначень головного розпорядника бюджетних коштів видатків бюджету і надання кредитів з бюджету за бюджетними програмами (окремо за загальним та спеціальним фондами бюджету) за погодженням з постійною комісією міської ради з питань планування, бюджету, фінансів, соціально-економічного розвитку, інвестицій та регуляторної політики.
14. Якщо після прийняття міською радою рішення про бюджет Славутської міської територіальної громади на 2024 рік повноваження на виконання функцій передається відповідно до законодавства від одного головного розпорядника бюджетних коштів до іншого головного розпорядника бюджетних коштів, дія бюджетного призначення не припиняється і застосовується для виконання тих самих функцій чи послуг іншим головним розпорядникам бюджетних коштів, якому це доручено.
Передача бюджетних призначень здійснюється фінансовим управлінням виконавчого комітету міської ради за погодженням з постійною комісією міської ради з питань планування, бюджету, фінансів, соціально-економічного розвитку, інвестицій та регуляторної політики.
15. Дане рішення набирає чинності з 01 січня 2024 року.
16. Додатки 1-7 до цього рішення є його невід'ємною частиною.
17. Відповідно до частини 4 статті 28 Бюджетного кодексу України відділу програмного забезпечення виконавчого комітету Славутської міської ради (Дмитро КОВАЛЬЧУК) у 10-денний строк після прийняття цього рішення забезпечити його опублікування у друкованих засобах масової інформації та розміщення на офіційному сайті Славутської міської ради.
18. Установити, що керівники бюджетних установ утримують чисельність працівників і здійснюють фактичні видатки на заробітну плату, включаючи видатки на премію та інші види заохочень чи винагород, матеріальну допомогу, лише в межах фонду заробітної плати, затвердженого для бюджетних установ у кошторисах.
Встановлення відповідно до законодавства конкретних розмірів надбавок, премій та виплата матеріальної допомоги керівникам виконавчих органів ради здійснюється за рішенням міського голови.
Встановлення вищезазначених виплат заступникам керівників виконавчих органів ради та іншим посадовим особам і працівникам виконавчих органів ради здійснюється за розпорядчими актами керівників цих виконавчих органів ради.
19. Контроль за виконання даного рішення покласти на постійну комісію з  питань планування, бюджету, фінансів, соціально-економічного розвитку, інвестицій та регуляторної політики (Руслан БРОНІЧ), а організацію його виконання - на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради (Сергія МИКУЛЬСЬКОГО).


Міський голова

Василь СИДОР