ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Василенко Наталія Василівна

Доповідач:

Гарбарук Віктор Якович

Статус:

Новий проект

Дата:

09.11.2023

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1721
Про розгляд заяви ТОВ «ТОРГОВО-СЕРВІСНИЙ ЦЕНТР -УНІВЕРСАЛСЕРВІС» щодо продовження Договору оренди землі від 23.05.2007 та Договору про встановлення особистого строкового сервітуту від 25.11.2013

Проєкт №1721

Про розгляд заяви ТОВ «ТОРГОВО-СЕРВІСНИЙ ЦЕНТР -УНІВЕРСАЛСЕРВІС» щодо продовження Договору оренди землі

від 23.05.2007 та Договору про встановлення особистого строкового

сервітуту від 25.11.2013

Розглянувши заяву директора ТОВ «ТОРГОВО-СЕРВІСНИЙ ЦЕНТР -УНІВЕРСАЛСЕРВІС» Олени ГОРДЄЄВОЇ від 18.10.2023 вх.№2318/04-28 щодо продовження Договору оренди землі від 23.05.2007 зі змінами та доповненнями та Договору про встановлення особистого строкового сервітуту від 25.11.2013 зі змінами та доповненнями у зв’язку із закінченням терміну їх дії, враховуючи надані ТОВ «ТОРГОВО-СЕРВІСНИЙ ЦЕНТР - УНІВЕРСАЛСЕРВІС» ескізні пропозиції благоустрою ринку по вул. Ярослава Мудрого в м. Славута, керуючись ст. ст. 12, 93, 126 Земельного кодексу України, п.34 ч.1 ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада ВИРІШИЛА:

1.Поновити Договір оренди землі від 23.05.2007, укладений між Славутською міською радою та ТОВ «ТОРГОВО-СЕРВІСНИЙ ЦЕНТР -УНІВЕРСАЛСЕРВІС» шляхом укладання нового Договору оренди землі строком на 1 (один) рік на земельну ділянку площею 264 кв.м по вул. Ярослава Мудрого в м. Славуті (кадастровий номер: 6810600000:01:003:0305) цільове призначення - для будівництва та обслуговування будівель торгівлі (функціональне використання – під розміщення ринку, без права забудови земельної ділянки).

2. Поновити Договір про встановлення особистого строкового сервітуту, укладений між Славутською міською радою та ТОВ «ТОРГОВО-СЕРВІСНИЙ ЦЕНТР - УНІВЕРСАЛСЕРВІС» шляхом підписання додаткової угоди до основного Договору про встановлення особистого строкового сервітуту від 25.11.2013 зі змінами та доповненнями строком на 1 (один) рік на земельну ділянку площею 1400 кв.м по вул. Ярослава Мудрого в м. Славуті (кадастровий номер: 6810600000:01:003:0674) цільове призначення - для будівництва та обслуговування будівель торгівлі (функціональне використання – під ринок -розміщення тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності, без права забудови).

3.ТОВ «ТОРГОВО-СЕРВІСНИЙ ЦЕНТР -УНІВЕРСАЛСЕРВІС» укласти новий Договір оренди землі та додаткову угоду до Договору про встановлення особистого строкового сервітуту від 25.11.2013 зі змінами та доповненнями, та провести державну реєстрацію речового права користування земельними ділянками в порядку, передбаченому законодавством.

4. Передбачити в договорах зазначених у п.1 та п.2 рішенні наступні обов’язкові умови :

- у разі не внесення сплати за користуваннями земельними ділянками у строки, визначені цими договорами, ТОВ «ТОРГОВО-СЕРВІСНИЙ ЦЕНТР -УНІВЕРСАЛСЕРВІС» сплачується пеня у розмірі 0,3 відсотка несплаченої суми за кожен день прострочення, але не більше подвійної облікової ставки НБУ, що діяла у період, за який сплачується пеня та штраф у розмірі 100 відсотків суми несвоєчасно сплаченої орендної плати, встановленої цими договорами.

- ТОВ «ТОРГОВО-СЕРВІСНИЙ ЦЕНТР -УНІВЕРСАЛСЕРВІС» зобов’язаний: здійснити благоустрій земельних ділянок, які перебувають у користуванні та прилеглих територій з урахуванням розроблених ескізних пропозицій благоустрою ринку по вул. Ярослава Мудрого та інтересів суміжних землевласників та користувачів земельних ділянок у порядку визначеному законодавством, забезпечити додаткове освітлення вказаної території, привести у належний естетичний вигляд торговельні ряди, фасад ринку, зобов’язаний зберегти робочі місця для суб’єктів господарювання, які здійснюють торгівлю на земельних ділянках зазначених у рішенні.

5.Визнати рішення Славутської міської ради від 29.09.2023 №53-30/2022 таким, що втратило чинність.

6.Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань регулювання земельних відносин, комунального майна та адміністративно - територіального устрою (Віктора ГАРБАРУКА), а організацію виконання – на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Людмилу КАЛЮЖНЮК.

Міський голова Василь СИДОР

ЛИСТ ПОГОДЖЕННЯ

ДО ПРОЄКТУ №1721

Секретар Славутської міської ради Світлана ФЕДОРЧУК

Заступник міського голови з питань

діяльності виконавчих органів ради Людмила КАЛЮЖНЮК

Начальник відділу з питань

регулювання земельних відносин

виконавчого комітету

Славутської міської ради Наталія ВАСИЛЕНКО

Начальник юридичного відділу

виконавчого комітету

Славутської міської ради,

уповноважена особа з питань

запобігання та виявлення корупції

у депутатському корпусі

Славутської міської ради Тетяна СУКОВА

Начальник управління містобудування

та архітектури, головний архітектор

виконавчого комітету

Славутської міської ради Віктор ГЕДЗЮК

Начальник фінансового управління

виконавчого комітету

Славутської міської ради Юлія ДОЛІШНА

Начальник відділу забезпечення

діяльності роботи Славутської міської

ради виконавчого комітету Славутської

міської ради Дмитро БАБИЧ

ДОДАТКИ