ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1655

ПРОЄКТ РІШЕННЯ №1655

Про врегулювання питань з організації

відряджень депутатів Славутської

міської ради за кордон в умовах правового

режиму воєнного стану

З метою розвитку та зміцнення відносин Славутської міської ради з представниками органів місцевого самоврядування та органів державної влади різних країн та регіонів цих країн, а також обміну досвідом та інноваційними ідеями, сприяння залученню нових інвестицій, забезпечення співпраці з іншими країнами у сфері культури, освіти, науки, технологій та інших галузей, організації роботи щодо отримання гуманітарної допомоги, представництва та просування інтересів Славутської міської територіальної громади на міжнародному рівні, керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законами України «Про статус депутатів місцевих рад», «Про засади внутрішньої і зовнішньої політики», постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 1995 року № 57 «Про затвердження Правил перетинання державного кордону громадянами України» Славутська міська рада ВИРІШИЛА:

  1. Врегулювати питання з організації відряджень депутатів Славутської міської ради за кордон (за їх згодою) в умовах правового режиму воєнного стану встановивши наступне:
    1.1. Відрядження депутатів Славутської міської ради за кордон здійснюється в цілях передбачених цим рішенням на підставі наказу міського голови про відрядження.
    1.2. Підставою для відрядження є письмове депутатське звернення депутата/депутатки, яке повинно містити мету виїзду, завдання, пункт призначення, строки перебування за кордоном, копію запрошення сторони, що приймає, програму заходів, тощо з долученням відповідних підтверджувальних документів.
    1.3. Порушення депутатом/депутаткою цілей, вимог та умов визначених даним рішенням є підставою для відмови міським головою у видачі наказу про їх відрядження.
    1.4. Депутат/депутатка Славутської міської ради може бути направлений/направлена у відрядження до іншої країни як самостійно, так і у складі делегацій. Оплата витрат такого відрядження здійснюється за рахунок сторони, що приймає, або за власний рахунок депутата/депутатки.
    1.5. Під час відрядження депутат/депутатка має вести себе згідно з моральними та етичними нормами країни, до якої відряджено, вчасно прибувати на всі заплановані заходи, дотримуватися норм депутатської етики, мети відрядження та мети заходів, не порушувати міжнародні правила та стандарти.
    1.6. Депутат/депутатка несе персональну відповідальність за достовірність наданої інформації і документів, що стали підставою для його/її відрядження, за порушення законодавства України, зокрема в частині дотримання строків і порядку перетинання державного кордону України, а також за порушення законодавства країни, в якій перебуває у відрядженні.
    1.7. Після завершення строку, на який було відряджено депутата/депутатку, він/вона протягом трьох робочих днів має повідомити міського голову про своє повернення.
  2. Дія цього рішення поширюється на правовідносини, які виникають у період дії воєнного стану в Україні.
  3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань гуманітарної сфери, регламенту, депутатської діяльності, законності, правопорядку, антикорупційної діяльності (Микола КЛИМКОВЕЦЬКИЙ), та організацію його виконання – на керуючого справами Вікторію КРУТУ.

Міський голова                                                                          Василь СИДОР