ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXX

Скликання:

VIII

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    20
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    6

СЛАВУТСЬКА МІСЬКА РАДА

ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Р І Ш Е Н Н Я

30 сесії міської ради VІІІ скликання

29 вересня 2023 р. Славута № 2-30/2023

Про встановлення пільги
по сплаті земельного податку
Код згідно з КАТОТТГ: UA68060270000042174

З метою підтримки землевласників, землекористувачів, які передали свої земельні ділянки у безоплатне використання для потреб Збройних Сил України та не можуть користуватися, розпоряджатися ними на власний розсуд за призначенням, беручи до уваги звернення громадян, керуючись статтею 206 Земельного кодексу України, пунктом 1, 2 статті 284 Податкового кодексу України, пунктами 24 та 28 частини 1 статті 26 та статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до ч. 4 статті 20 Закону України «Про Антимонопольний комітет України», Розпорядження Антимонопольного комітету України від 01.04.1994 N4-р «Про затвердження Положення про порядок погодження з органами Антимонопольного комітету України рішень органів державної влади, органів адміністративно-господарського управління та контролю, органів місцевого самоврядування щодо демонополізації економіки, розвитку конкуренції та антимонопольного регулювання», беручи до уваги погодження Південно – західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України, Славутська міська рада ВИРІШИЛА:

1. Надати з 01 жовтня 2023 року по 31 грудня 2024 року пільгу в обсязі 100% зі сплати земельного податку, що зараховується в бюджет Славутської міської територіальної громади групі платників згідно з додатком до цього рішення.
2. Власникам, землекористувачам земельних ділянок, на яких поширюється встановлена згідно з п. 1 цього рішення податкова пільга зі сплати земельного податку, повідомляти протягом 5-ти денного терміну відповідний територіальний орган Державної податкової служби України та Славутську міську раду про припинення підстав для застосування щодо них вказаної податкової пільги.
3. Рекомендувати військовим формуванням повідомляти Славутську міську раду про припинення договірних зобов’язань щодо передачі для потреб Збройних Сил України в строкове безоплатне користування земельних ділянок, розташованих на території Славутської міської територіальної громади.
4. Це рішення набирає чинності з моменту його офіційного оприлюднення.
5. Фінансовому управлінню виконавчого комітету Славутської міської ради (Юлія ДОЛІШНА) подати дане рішення Головному управлінню ДПС у Хмельницькій області.
6. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань регулювання земельних відносин, комунального майна та адміністративно-територіального устрою (Віктор ГАРБАРУК) і на постійну комісію міської ради з питань планування, бюджету, фінансів, соціально-економічного розвитку, інвестицій та регуляторної політики (Руслан БРОНІЧ), а організацію його виконання - на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади Сергія МИКУЛЬСЬКОГО та заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади Людмилу КАЛЮЖНЮК відповідно до розподілу функціональних обов’язків.


Міський голова                                Василь СИДОР